SOUL EN DISCO BANDS

Kun jij tot in je tenen genieten van de muziek van James Brown? Voel je je net zo een Queen of Soul als Aretha Franklin? Met de Soul en Disco bands van Musicalive heb je een van de basiselementen voor een bruisende grand-opening of bruiloft veilig gesteld. Samen met de juiste decoratie, magisch goede sound- en lichteffecten en eventueel een goede allround of disco Dj, scoor je een tien op de ‘feestschaal’. Je gasten gaan los op de Soul en Disco muziek van ‘Earth, Wind and Fire, The Supremes, ABBA en K.C. and the Sunshine Band.

Soul of Disco bands inhuren?

Een goede soulband laten spelen, doe je maar om 1 reden: je wil FEEST. En dat krijg je met de veelvuldig gezochte soulband van Musicalive. Als je onze soulband gaat boeken, wordt je publiek overspoeld met muziek uit de jaren 70, met alle bijpassende hits. De band springt naadloos over van Soul naar Disco en Motown. De Musicalive soulband huren samen met een Dj, betekent feesten tot in de vroege uurtjes, onder een continue stroom van alle bekende dansnummers uit deze tijd.

Waaruit bestaat een Soulband?

De echte soul ontstond in de jaren vijftig en zestig. De basis ligt bij R&B en gospel muziek, muziek die in die periode erg populair was bij de Afro-Amerikaanse bevolking in Amerika. Een soulband bestaat meestal uit een leadzanger(es), achtergrondzanger(essen), en een meerkoppige band met drums, een saxofoon en koperblazers. Ray Charles, James Brown, Aretha Franklin en Stevie Wonder zijn de bekendste namen uit de Soulindustrie.

Godfather of Soul

Dale Cook liet de wereld op grotere schaal kennis maken met de eerste soulklanken, maar James Brown wordt de ‘Godfather of Soul’ genoemd. En dat is terecht. Hij zong vol energie en wist zaal na zaal te imponeren met zijn bijzondere stemgeluid. Samen met de ‘Queen of Soul’ Aretha Franklin, wisten ze de harten te stelen van muziekliefhebbers over de hele wereld.

Het succes van een Soulband

Vanwege de muziekstijl is een soulband inhuren zeer geschikt voor evenementen waar gefeest moet worden. De broeierige klanken van de blazers, de grooves, breaks en fills van de drummer, de licks van de gitarist en de opzwepende energie van de zanger(s), maakt dat elke party swingend begint en feestend eindigt. De band van Musicalive speelt naast de echte Soul, ook de leukste Motown en Disco. Een super leuke optie voor bijvoorbeeld een themafeest.

Soulband boeken via Musicalive

Musicalive kan voor een totaalpakket zorgen. Als je onze soulband wil laten spelen, helpen we je niet alleen aan de muziek, je dat wil, bouwen we de feestlocatie om tot een ware oldskool discotheek. Als echte eventplanners kunnen we je van advies voorzien. We hebben een imposante discovloer en de bijbehorende lichten en discoballen. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of we nemen het mee. Mede dankzij onze ervaring en ons ijzersterke netwerk van musici en licht- en geluidstechnici, zijn we in staat snel te schakelen. En dat alles met een duurzame inslag.

Soul en Disco bands
Soul en discobands

Onze selectie Party en Coverbands

The SQUIBS

Partyband The Squibs

The NEW PARTY

Coverband The New Party

High 5

Coverband High 5

B-flat

Coverband B Flat