MUZIEK PRODUCTIE

Van compositie, arrangeren tot het opnemen in een studio of op locatie. Wij maken muziek met een specifiek sounddesign voor uw merk, product of evenement. Van dikke beats voor een productpresentatie tot klassieke audio voor een commercial op de radio of televisie. 

tekst

Banner Musicalive 02

Compositie

Welke componist of songwriter kan de vertaalslag het beste maken voor een merk, product of dienst. De compositievraag en muzikaal beeld moet helder en duidelijk zijn. Hiermee kunnen componisten worden benaderd en zorgt Musicalive voor de bemiddeling. Daarbij kan een persoonlijk voorkeur of extra ervaring net de doorslag geven voor succes van de opdracht. 

arrangement

Een compositie kan geschreven zijn voor een vijf mans formatie. Een arrangeur kan deze bewerken en omzetten naar een orkestraal stuk voor een symfonieorkest. Bestaande stukken en composities kunnen in een hedendaags arrangement worden gegoten zodat deze hip en nieuw klinken voor merk. Musicalive bemiddeld bij componisten en arrangeur voor muziekstukken. 

Recht & licentie

Wie muziek componeert heeft automatisch het auteursrecht verworven waar goed mee moet worden omgegaan. Het is niet zomaar mogelijk om een nummer van een bekende artiest te gebruiken onder een film of commercial. Musicalive begeleid trajecten van het verkrijgen van muzieklicentie bij rechthebbende voor allerlei verschillende doeleinden. 

musici

Voor het inspelen van opnemen van muziek heb je professional sessie-musici nodig. Musicalive heeft een netwerk van uitstekende  musici die razendsnel muziek kunnen inspelen. Dit kan in een studio en sommige muzikanten hebben thuis prima faciliteiten om producties op te nemen. Dit is efficiënt, kostenbesparend en verkort de productietijd. 

opame & studio

In de huidige tijd is het maken en opnamen van muziek eenvoudiger geworden. Maar voor professional opnames is een mooie moderne studio een absolute pre. Musicalive helpt bij de tot standkoning van muziekproducties in studios en zorgt voor een snel verloop van de opnames. Dit scheelt studiotijd en uiteindelijk voordeliger in de gehele productie. 

Musicalive music headphone

ONZE METHODE EN WERKWIJZE

Geen artiest, band of dj is hetzelfde. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen profilering en wensen als het gaat om wat te bereiken in de muziek.

De werkwijze van Musicalive is simple:

Wij stellen vragen, nemen niets voor lief en we gaan samen grenzen verleggen. Of wij dat nu doen in een teamverband, in het buitenland of op een festival in de regen.

Musicalive doet er alles aan om tot het beste resultaat te komen. Maar op een manier die past bij jou, bij ons en ons netwerk waar wij graag mee samenwerken.

Ben je geïnteresseerd? Maak snel een (koffie) afspraak met ons en vertel wie je bent en wat je wilt.

Scroll to Top