JAZZBANDS

Jazz is een muziekstijl die heel veel verschillende mensen raakt. Het kan tegelijkertijd ontroerend én opbeurend zijn. Jazz is magisch en warm, maar vormt juist ook een swingende afwisseling. Door het inhuren van een jazz combo, geef je jezelf de ruimte om meer diepgang in je feest te brengen. Jazzmuziek kan een ontspannen sfeer geven als achtergrond muziek, of juist alle aandacht naar zich toe trekken als hoofdact. Beleef de tijden van Louis Armstrong, Miles Davis en Nat King Cole, met de fantastische jazz combo van Musicalive.

Jazz combo inhuren?

Voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere toevoeging voor een feest of evenement, is een jazz combo een prachtige manier om te laten horen dat het ook anders kan. Door een jazz combo te huren voor een feest, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt de jazz combo huren als achtergrondmuziek, of als echte publiekstrekker. Natuurlijk beoordeel je eerst of de stijl van de muziek en de band van Musicalive bij je past, voordat je een jazz combo gaat boeken.

Wat is een jazz combo eigenlijk?

Een jazz combo formatie kan op verschillende manieren worden opgebouwd.

✓ De ritmesectie van de muziek wordt bepaald door de drummer, contrabassist, gitarist en pianist.
✓De melodie van de jazz wordt gespeeld door blazers, zoals trompettisten, saxofonisten en klarinettisten.

Afhankelijk van het doel van de band, kunnen de instrumenten gedempt worden, of juist uitdagend en luid spelen. Enkele bekende jazz combo’s zijn het Miles Davis Quintet en het Benny Goodman Orchestra.

Jazzmuziek is heel breed. Daardoor kun je als je een jazz combo wil boeken, alle kanten op met de gekozen muzikanten. Jazz is meeslepend, het brengt je in vervoering en neemt je mee naar een magische wereld. De jazz combo van Musicalive is geïnspireerd door jazzlegendes, zoals Louis Armstrong, bekend van magnifieke tracks, zoals ‘Hello Dolly’. Ook Miles Davis, met zijn fenomenale studioalbum ‘Kind of blue’ en Duke Ellington, met de klassieker ‘It don’t mean a thing’ hebben grote invloed gehad. Nat King Cole, die bijvoorbeeld de songs, ‘ Straighten up and Fly right’ en Unforgettable’ maakte, hoort ook in dit illustere rijtje thuis.

De invloed van jazz

Dat jazz een grote rol speelt in de wereld van de muziek, is bijvoorbeeld ook te zien in de televisie- en filmindustrie. In de serie ‘Boardwalk Empire’, met Steve Buscemi, staat jazz centraal, waardoor je volledig terug in de tijd wordt genomen. De films ‘Taxi Driver’ (1976) ‘La Dolce Vita’ (1960), ‘Sweet and Lowdown’ (1999) en meer recentelijk ‘Whiplash’ (2014) hebben allemaal geweldige jazzy soundtracks.

Musicalive helpt je op weg!

Musicalive is een van de grotere spelers op het gebied van muzikale entertainment. Bij ons kun je terecht voor het huren van goede Dj’s, knallende Dj formaties, feestelijke Bands en professionele Live acts. We kunnen je bovendien helpen met de organisatie van je evenement, of we bieden technische en audiovisuele ondersteuning. Heb je hulp nodig? Onze professionals staan voor je klaar.

Coverbands
Coverbands

Onze selectie Jazz combo’s en bands

JAZZ MOODS

Jazzband JazzMoods